Verslag Roparun Team 125 Matties4Life

IMG_2240

Op zaterdagmorgen 14 mei vertrok Team 125 met daarin (bijna) allemaal leden van loopgroep A van AV Spirit naar Parijs om daar mee te gaan doen aan hun eerste Roparun.
Aangekomen op het terrein werd er eerst sfeer geproefd bij de start van menig team. Zo zagen we Team Oud-Beijerland en Team Binnenmaas4Life starten.
Om 15.21 uur was het onze beurt, de eer aan Suzan Bezemer om ons team aan de eerste meters te helpen.

IMG_2331 IMG_2347

Al snel werden de voorsteden van Parijs achter ons gelaten en werd er door het prachtige Franse landschap gelopen. In Plailly begon ook team B aan de Roparun. Al snel werd gemerkt dat de temperatuur flink aan het dalen was. De 3e etappe begon nog in het licht maar al snel kwam daar de duisternis en liepen we door donkere verlaten Franse dorpsstraatjes. De eerste nacht was er een van kou. (één van de koudste uit de Roparun geschiedenis). Maar als dan ’s ochtends vroeg de zon weer opkomt is deze zware nacht weer snel vergeten, zeker als je dan ook nog eens aankomt bij steunpunt Bertry en er een heerlijk broodje Hema worst op je ligt te wachten.

IMG_4706  IMG_0068

De zondag werd een prachtige loopzondag. Ondanks dat het parcours heel zwaar was werd er van de omgeving absoluut genoten. Het zonnetje brak goed door en zo was het zowel in koers als in het basiskamp het goed vertoeven. De Belgische grens werd op zondagmiddag gepasseerd.

IMG_2680 IMG_2703

De tweede nacht werd aangevangen in Opwijk waar de eerste feestjes al bezig waren. Via Dendermonde richting Zele waarvan we nu snappen waarom ze al jaren Feestdorp #1 van de Parijs route zijn. (al vinden wij dat Oud-Beijerland die titel verdiend). De kou is gelukkig minder deze nacht en zo kan er toch een kleine beetje geslapen worden in het basiskamp. In de tweede helft van de nacht staat Antwerpen op het programma, en als je daar eenmaal je weg hebt gevonden dan lonkt de Nederlandse grens toch echt. In de vroege maandagmorgen waren we weer in Nederland en kon de doortocht door Ossendrecht plaatsvinden, jammer genoeg was het feestje hier wel op zijn retour. Dan maar op naar Bergen op Zoom waar een een heerlijke douche staat te wachten.

IMG_4816 DSC02055

Vanaf Bergen op Zoom is het bekend terrein aangezien we onze nachttraining op dit gedeelte van het parcours hebben gedaan. In de etappe naar Numansdorp krijgen we ons enige regenbuitje te verwerken maar dat is snel vergeten als we door Numansdorp komen. Wat een feest. Het team dat niet in de koers staat al op de feestwagen te wachten, en op de wagen wordt ook de teamwissel gedaan. Dan op naar Oud-Beijerland. Wat een doorkomst! Wat ontzettend gaaf om mee te maken. Voor ons ‘de doorkomst’. Maar al voelt het als finish toch moet er nog een heel stuk worden afgelegd. Barendrecht, de Daniel den Hoed Kliniek, de aankomst op de Laan van Zuid, de Erasmusbrug over en dan als de laatste de Coolsingel. Wat een geweldige ervaring.

DSC00801 DSC00846

DSC00874 IMG_0199

DSC00868

 

Meer foto’s

Video’s

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.