Opbrengst Roparun 2023

Wat een eindbedrag! De duizenden deelnemers, verdeeld over honderden teams, die tijdens Pinksteren deelnamen aan de Roparun hebben bijna vier miljoen euro ingezameld. Het geld wordt gedurende het jaar uitgereikt aan verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk en is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

De Roparunners zamelden exact € 3.819.068,09 in. Dat is ruim 400.000 euro meer dan het vorige jaar. Gemiddeld heeft een Roparun-team zo’n 18 duizend euro opgehaald waarvan de hoogste teamopbrengsten zelfs oplopen richting 100 duizend euro. ‘’Natuurlijk gaat het er nooit om of we meer of minder geld inzamelen dan het jaar ervoor, maar deze positieve stijging laat natuurlijk wel zien dat we na een aantal turbulente corona-jaren de weg omhoog weer hebben ingezet’’, vertelt Roparun-directeur Lesly Wolters. ‘’Dit jaar vond het evenement voor de derde keer volledig binnen Nederland plaats. Wij zien dat de Roparun steeds meer gaat leven in het land. Veel Nederlanders hebben leuke en creatieve inzamelingsacties gehouden en dat heeft tot dit ontzettend mooie eindbedrag geresulteerd. Het is ontzettend mooi om te zien hoe Nederlanders in één weekend met elkaar bezig zijn voor een heel bijzonder doel.’’

Team 125 Matties4Life heeft een prachtige bijdrage aan dat totaal bedrag mogen doneren. Dank aan al onze vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die ons op welke manier dan ook geholpen heeft.

Wij gaan ons opmaken voor een nieuw Roparun jaar!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.